3 pași simpli către o raportare SAF-T fără griji! DETALII AICI →

ÎNREGISTREAZĂ-TE la Webinarul “Cum să activezi serviciul “Extras Online” ca să ai o imagine completă, la zi, asupra încasărilor și plăților firmei”.

Antreprenorii vin la Keez pentru contabilitate online, aplicație plus contabil, totul integrat cu autoritățile, deci fără griji legate de e-Factura, e-TVA, sau SAF-T și declarații completate și depuse automat

Share this article

Timp de citire: 5 minute

Cuprins

Marți, 23 iunie, de la ora 12:00, CEO-ul Keez, Daniel Mateescu a participat la emisiunea ZF LIVE și a discutat cu Sorin Pîslaru, Redactor-șef al Ziarului Financiar, despre elemente cheie ale procesului de digitalizare a administrației fiscale (e-Factura, e-TVA, e-Transport, SAF-T) și relația cu contabilitatea.

Link către articolul din zf.ro.

Iată câteva dintre cel mai importante declarații făcute cu această ocazie.

 

Keez a crescut de la zero la 13 de milioane de lei venituri în doar 6 ani

Keez este un pariu câștigător pe baza unui cumul de 4 factori: idee, echipă, execuție și context.

Echipa este factorul cel mai important pentru că în viziunea lui Daniel Mateescu “ne-am întâlnit o mână de oameni complementari care au știut fiecare să-și facă partea lor”.

Contextul, la momentul lansării, acum 6 ani, era mult mai puțin digital decât cel de acum. Echipa a pariat pe digitalizare și a avut dreptate. Ieftinirea cloud-ului și digitalizarea ANAF-ul au fost două elemente de context care au creat oportunitatea de dezvoltare Keez.

CEO-ul Keez apreciază că “ANAF-ul s-a digitalizat foarte mult. Acum toate declarațiile se depun online, există interfețe API”.

 

Componenta de inteligență artificială a fost în viața noastră încă de la început

Daniel Mateescu evaluează componenta de inteligență artificială ca fiind parte din viața Keez chiar de la de la începutul activității firmei. “Noi am început pe machine learning și acum am ajuns la generative AI în care un robot chiar ne spune cum ar trebui contată o factură și cum e bine.”, a spus el în interviul din ZF Live.

 

La Keez ai atât aplicația cât și contabilul, nu mai ai nevoie de nimic altceva

De la început, în strategia Keez, a fost dorința de a fi un fel de Uber al contabilitatii, aplicație plus contabil. Totul este în aplicație, contabilitate, facturare, salarizare, stocuri, integrări cu ANAF, trezoreria și băncile. Nu mai ai nevoie de altceva, a declarat CEO-ul Keez.

 

Contabilii care colaborează cu Keez nu mai trebuie să alerge după clienți

Și nici să aibă grijă de tehnologie. Un contabil poate duce 35-40 de firme dacă lucrează singur. Folosind tehnologia Keez el ar putea duce până la 200 de firme.

La Keez, spune Daniel Mateescu, avem contabili care se ocupă chiar și de 200 de firme.

Avantajul pentru contabil să vină în eco-sistemul Keez este că nu trebuie să mai alerge după clienți și nu le mai trebuie tehnologie, soft de contabilitate. În plus, delcară CEO-ul Keez, “suntem super integrații cu ANAF-ul, cu Ministerul de Finanțe, suntem integrați cu toate autoritățile statului, practic dai trei click-uri și îți scoți tot ce ai nevoie”.

Contabili care lucrează în eco-sistemul Keez sunt în primul rând al schimbării pentru că vedem acum e-Factura, e-TVA, e-Transport, SAF-T, schimbări absolut necesare în digitalizarea autorităților.

 

Clienții Keez sunt companii mici, cu cifră de afaceri sub 1 milion de euro

Cei peste 7000 de clienți Keez sunt companii mici, cu cifră de afaceri sub 1 milion de euro. Sunt peste 600.000 de companii în România cu cifră de afaceri sub 1 milion de euro.

 

e-Factura: problemă sau oportunitate?

“e-Factura a descătușat businessul Keez, a simplificat viața tuturor pentru că acum avem toate datele în aplicație”, apreciază CEO-ul Keez.

“Antreprenorul ne dă o procură (pe care ar fi dat-o oricărui contabil) și noi avem acces în toate conturile sale, chiar și la bănci, acum prin lansarea recentă a open banking-ului. Tragem din SPV facturile emise, facturile primite, le contăm și ies declarațiile. Antreprenorii nu mai trebuie să facă nimic”, a conchis Daniel Mateescu.

 

Keez s-a integrat online cu toate băncile din România

“Suntem prima firmă de contabilitate, prima platformă care s-a integrat cu toate băncile” spune Daniel Mateescu în interviul de la ZF Live.

“Dacă tu ești clientul nostru și ai cont la ING, intri la noi în aplicație, spui că vrei să ne dai acces în ING-ul tău, bagi username-ul și parola ta și noi citim toate conturile tale. Antreprenorul nu mai trebuie să intre în fiecare lună în internet banking, să descarce și să urce la noi. Noi avem partea de facturi din e-Factura, partea de bancă din Open Banking. Acestea două au făcut toată contabilitatea”, a declarat CEO-ul Keez.

 

e-Factura, e-TVA, e-Transport, SAF-T: schimbări absolut necesare

Legislația României este în urmă. Guvernanții trebuie să ajungă la nivelul UE și trebuie să facă toate aceste schimbări.

Contabilii s-au supărat și au protestat în fața Guvernului pentru că sunt foarte multe schimbări în foarte scurt timp. “e-TVA nu este un lucru rău în sine, e-TVA-ul este bun”, apreciază Daniel Mateescu. “Contabilii vor să facă o treabă de calitate, dar nu mai pot face față la atâtea schimbări”.

 

Cum face față Keez la e-TVA

Keez ia facturi și extrase și pregătește D300. Astfel obține o sumă de plată, clară, bazate pe date.

Acum, ANAF-ul nu ajunge la aceleași rezultate din două motive:

  • Persoanele fizice. ANAF-ul nu procesează acum facturile către persoanele fizice, dar Keez face asta pentru că noi luăm fișierele din casele de marcat, luăm aceste AMEF-uri și avem și vânzările către persoanele fizice.
  • TVA la încasare. În România există un sistem, un fel de invenție locală. TVA-ul este deductibil sau colectat în momentul în care se plătește sau se încasează factura. Din sistemul e-Factura nu știi fără niciun fel de dubiu dacă e-Factura e cu TVA la încasare sau nu. TVA-ul este exigibil în momentul în care se plătește e-Factura și dacă nu ai extrasul de bancă nu ai această informație. “La Keez noi avem e-Facturile și avem din Open Banking și extrasele, trebuie doar să împerechez automat datele cu roboți și știu exact ce factură s-a încasat”, a declarat Daniel Mateescu, CEO Keez.

 

Ce urmează pentru Keez: creștere.

Pentru Keez potențialul pieței este de 1.500.000 de firme, iar planul este ca în 2025 numărul de clienți ai Keez să crească la 12.000.

Recomandările noastre

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: