3 pași simpli către o raportare SAF-T fără griji! DETALII AICI →

ÎNREGISTREAZĂ-TE la Webinarul “Cum să activezi serviciul “Extras Online” ca să ai o imagine completă, la zi, asupra încasărilor și plăților firmei”.

3 lucruri pe care nu trebuie sa i le ceri contabilului tau

Share this article

Timp de citire: 3 minute

Cuprins

Fie ca detii o afacere, fie ca planuiesti sa devii un proprietar de afacere, una dintre cele mai bune inspiratii ale tale poate veni dintr-o sursa neasteptata. Nu este vorba de primul tau angajat, de asistentul personal sau chiar e avocatul tau. De fapt, este vorba de persoana care iti calculeaza bugetul, finalizeaza platile si pregateste declaratiile si te ajuta sa incorporezi tehnologia in afacere pentru a te dezvolta eficient. Este vorba de contabilul tau.

Avand in vedere amploarea experientei si bogatia cunostintelor dobandite prin colaborarea cu mai multe companii, un bun contabil are potentialul de a fi atat un mentor, cat si un partener – daca ii permiti.

Odata ce ai gasit un bun contabil, ultimul lucru pe care ti l-ai dori sa il faci este compromiterea relatiei prin intrebari care nu sunt necesare, ciudate sau mai rau, prin obligarea la munca mecanica. In acest articol vei gasi 3 situatii in care nu trebuie sa iti pui niciodata contabilul.

1. Niciodata sa nu iti obligi contabilul sa faca actiuni automate

Unii antreprenori romani inca ii roaga pe contabili sa le gestioneze agenda, sa pregateasca platile manual, facturile si tranzactiile. Acestea sunt cu siguranta taskuri automate!

Investeste in tehnologie si automatizeaza sisteme care iti vor face viata si munca contabilului tau mult mai usoare. Nu-ti lasa contabilul sa consume timp si energie prin actiuni manuale, cand ar putea finaliza taskuri doar in cateva secunde. Astfel, salveaza timpul si resursele afacerii tale, nu numai pe ale lui.  Tehnologia a avansat atat de mult, incat exista aplicatii si programe nenumarate care pot usura munca contabilului tau.

Keez vine in ajutorul tau, prin experti contabili care sunt inconjurati de tehnologie, aplicatii si programe care iti eficientizeaza afacerea prin salvarea timpului si actiuni precise. Ai parte de rapoarte complexe si simplificate, disponibile in timp real pe orice dispozitiv (telefon, tableta, laptop, desktop).

2. Nu iti intreba niciodata contabilul cum performeaza afacerea ta

De ce? Pentru ca ar fi trebuit sa stii asta deja! Unii oameni de afaceri isi abdica rolul de a conduce propria afacere in loc sa delege in mod clar taskuri specifice. Diferenta esentiala dintre cele doua situatii este responsabilitatea. Un om care doar conduce prin functie nu va reusi niciodata sa detina in adevaratul sens al cuvantului o afacere, iar angajatii niciodata nu vor sti cum sa gestioneze lucrurile pentru a functiona corespunzator. Insa, un manager care imparte taskuri este un manager care isi cunoarte afacerea si stie cum sa distribuie roluri fiecaruia.

Ca manager trebuie sa fii la curent cu tot ce se intampla in fiecare departament, chiar si in contabilitate. Acest lucru nu inseamna implicare 100% sau preluarea sarcinilor angajatilor, ci autoinformarea corecta si regulata pentru a sti care sunt cele mai bune decizii de luat. Contabilul tau te poate ajuta sa planifici si sa interpretezi numerele, dar tu trebuie sa ai o modalitate unica de a citi aceste date.

Cand intrebi ,,Unde se situeaza afacerea ta din punct de vedere financiar?”, unii antreprenori raspund ,,Contabilul meu trebuie sa stie asta”. Acesta este un fapt real. Daca iti doresti ca afacerea ta sa aiba succes, fa-ti timp sa analizezi bugetele, cheltuielile si investitiile si implementeaza sisteme care sa stochete informatia, in asa fel incat sa o ai mereu la indemana.

3. Nu ii cere niciodata contabilului sa incalce regulile

Nici macar in cazul situatiei ,,doar de data aceasta”. Nu compromite relatia cu contabilul tau, rugandu-l sa faca ceva corupt, care nu este etic. Pastreaza-ti mereu integritatea. Daca nu respecti acest lucru, s-ar putea sa se intoarca impotriva ta si vei plati un pret scump pentru acea actiune in viitor, chiar daca nu va iesi la iveala.

Toti consultantii Keez sunt experti Ceccar si certificati Acca si iti stau la dispozitie cu raportari simplificate, separate de balante si bilanturi, astfel incat sa iti asigure o intelegere clara, completa, corecta si rapida a situatiei financiare. In acest fel, poti lua rapid decizii importante pentru afacerea ta.

Deja peste 300 de companii beneficiaza de avantajele unice ale solutiei Keez. Intra acum in contact cu un consultant si cere o oferta personalizata.

Recomandările noastre

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: