ÎNREGISTREAZĂ-TE la Webinarul “Cum să activezi serviciul “Extras Online” ca să ai o imagine completă, la zi, asupra încasărilor și plăților firmei”.

Registrul jurnal este un document obligatoriu pe care trebuie să îl întocmească orice companie. În registrul jurnal se regăsesc toate înregistrările contabile dintr-o lună calendaristică.

< Înapoi la Glosar

Registrul jurnal reprezintă o parte esențială din sistemul contabil al unei companii și este utilizat pentru a crea și menține evidența financiară precisă și detaliată a afacerii.

 Ce face Registrul Jurnal

Registrul jurnal servește ca bază pentru elaborarea documentelor contabile principale, cum ar fi balanța de verificare și conturile anuale, și este utilizat pentru a genera rapoarte financiare precise și conforme cu cerințele legale și contabile.

Ce trecem în Registrul Jurnal

Înregistrările din registrul jurnal sunt efectuate în ordinea în care tranzacțiile au loc, folosindu-se de obicei un format standardizat care include următoarele informații:

– Data tranzacției

– Descrierea detaliată a tranzacției sau a evenimentului

– Contul contabil debitat

– Contul contabil creditat

– Suma tranzacției

Registrul jurnal se păstrează în sediu timp de 10 ani de la data închiderii exercițiului financiar în cursul căruia a fost întocmit. În cazuri precum: pierdere, distrugere sau sustragere trebuie reconstruit în cel mult 30 de zile de la constatare. 

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: