3 pași simpli către o raportare SAF-T fără griji! DETALII AICI →

ÎNREGISTREAZĂ-TE la Webinarul “Cum să activezi serviciul “Extras Online” ca să ai o imagine completă, la zi, asupra încasărilor și plăților firmei”.

Servicii de contabilitate online pentru online modeling, creatori de conținut video

Activitatea de creator video online are un potențial financiar important și atrage în această industrie un număr semnificativ de creatori

Share this article

Timp de citire: 5 minute

Cuprins

Activitatea de creator video online are un potențial financiar important și atrage în această industrie un număr semnificativ de creatori.

Dezvoltarea acestui sector a atras însă și atenția autorităților pentru colectarea cât mai eficientă a impozitelor și taxelor aferente activității prestate.

Utilizarea de către modelele online a unor platforme digitale înseamnă că ANAF va avea informații extrem de detaliate despre vânzătorii activi pe platformele lor.

Acest lucru este posibil în baza directivei UE privind cooperarea administrativă (cunoscută sub denumirea de DAC7).

 

Ce este DAC7?

DAC7 este o lege a UE al cărei obiectiv este îmbunătățirea cooperării fiscale între statele membre ale UE, inclusiv în legătură cu transparența cu privire la veniturile obținute de vânzători prin intermediul platformelor digitale.

Operatorii de platforme sunt obligați să raporteze informații detaliate cum ar fi nume, adrese, NIF-uri, coduri de TVA și alte date relevante, atât pentru persoane fizice cât și pentru entități juridice.

Extrem de important de reținut este faptul că un operator de platforme digitale non-UE, atât timp cât activitatea supusă raportării se realizează în România, deci în Uniunea Europeană, are obligația de a se înregistra și de a raporta informații conform regulilor DAC7.

Aceste corecții ale informațiilor transmise pot fi inițiate de operatori sau pot rezulta din solicitări ANAF, fie ca notificări, fie ca măsuri dispuse după efectuarea unui control fiscal.

Prin urmare, activitatea de modelling online vine la pachet cu un set de îndatoriri legale atent monitorizate de către autoritățile fiscale. În această industrie, dacă vrei să fii cu adevărat independent, cea mai bună soluție este să ai firma ta și să nu mai lucrezi cu contract de drepturi de autor.

 

Ca orice afacere, un studio de online modeling trebuie să facă bani și să aducă rezultatele dorite.

Acest lucru este destul de dificil de realizat dacă studioul lucrează cu parteneri de afaceri care nu sunt digitali și nu înțeleg beneficiile online-ului așa cum îl înțeleg acest antreprenori creatori de conținut video online.

De aceea, din perspectiva unui creator de conținut video online, atunci când alegi o firmă de contabilitate te poți lovi de următoare probleme:

  • Lipsă de control al afacerii pentru că nu știi dacă toate facturile sunt înregistrate, dacă toate declarațiile sunt declarate. Nu știi ce se întâmplă de fapt. Mai mult, cine îl verifică pe contabil? Cine te asigură că ești în siguranță și. conformitate cu cerințele legale?
  • Ineficiență și risipă. Plimbatul foilor dintr-un loc în altul, din ecranul laptoului pe hârtie și înapoi în laptop prin scan/poză. Toate plătite din banii tăi.
  • Incertitudine. Nu este clar și concis cât vei câștiga, cu cât vei rămâne și cât vei avea de plătit pe taxe și impozite pentru că nu ai date în timp real pe baza cifrelor din contabilitate. Documentele contabile nu servesc deciziile antreprenoriale – ai de-a face cu irelevanță, primești datele lunii trecute luna viitoare.
  • Lipsă de responsabilitate. Ce se întâmplă dacă un contabil greșește? Cine răspunde? Pornind de la întârzieri, amenzi și până la popriri, toate acestea sunt probleme concrete la care un serviciu de contabilitate digitalizat complet nu te expun.
  • Lipsă acces: ce se întâmplă dacă contabilul tău dacă pleacă 2 luni în vacanță în Grecia, sau dacă se îmbolnăvește. Are vreun backup, oare, pe undeva?

 

Keez înțelege provocările pe care toți cei care activează în domeniul online

Toate aceste probleme sunt rezolvate de Keez, furnizor de servicii de contabilitate online. Noi înțelegem provocările pe care toți cei care activează în domeniul online, indiferent de tipul serviciului prestat.

Keez îți pune la dispoziție un Contabil CECCAR + Aplicație care rezolvă, online, fără interacțiune fizică (vizite la contabil sau la autorități) toate nevoile pe care o afacere digitală le are.

Pentru un studio online modeling independent din România, indiferent de mărimea afacerii sau de nivelul câștigurilor  cu 1 sau mai multe modele, Keez furnizează servicii complete de contabilitate.

Keez are o echipa cu 100 Experți Contabili de experți contabili autorizați CECCAR. Fiecare client Keez are un expert contabil dedicat. Sistemul Keez a fost lansat în 2018 și e utilizat astăzi de peste 6000 de clienți din toată țara.

 

Ce ne diferențiază?

Accesibilitate și responsabilitate. Prin aplicația noastră mobilă și portalul Web, vei avea întreaga firmă în buzunar, oricând și de oriunde. Toate documentele, rapoartele și resursele tale financiare vor fi accesibile doar cu un simplu click.

Servicii concepute pentru a face contabilitatea o experiență simplă și eficientă.  servicii complete de contabilitate online: simplu, eficient și la îndemână, având expertul contabil mereu la dispoziție.

Pentru facturile în România, program de facturare integrat cu e-Factura. Depune facturile la ANAF și trimite-le în contabilitate cu un singur click.

Salarizare. Gestionează cu ușurință toate aspectele ce țin de salarizarea afacerii tale. Totul într-o singură aplicație!

Înființare SRL și PFA. Procesul de înființare al unei firme poate fi unul complex și poate dura mult timp. Echipa Keez te poate ajuta cu tot procesul de înființare, oferindu-ți:

  • consultanță juridică și fiscală (te ajutăm să alegi forma juridică potrivită afacerii tale în conformitate cu reglementările legale în vigoare),
  • depunerea documentelor la Registrul Comerțului (ne ocupăm de toate formalitățile necesare pentru înmatricularea firmei tale),
  • întocmirea documentelor contabile: noi ne ocupăm de toate documente contabile obligatorii.

 

Modalitate de lucru simplă, intuitivă: clientul încarcă documentele contabile – Keez le verifică și le înregistrează în contabilitate.

Mai mult, la Keez:

  • Rapoartele contabile și fiscale, împreună cu cele manageriale și cu toate documentele pe baza cărora s-a făcut contabilitate sunt permanent disponibile în aplicație.
  • Verificarea și închiderea contabilă este făcută numai de Experți Contabili certificați CECCAR.
  • Relația cu ANAF este gestionată direct în aplicație. Poți face orice cerere de informații și toate mesajele importante sunt transmise imediat.
  • Siguranță. Toată legislația României este implementată în procesul de contabilitate digitală Keez. Nu ai cum să ratezi vreo schimbare legislativă sau să faci greșeli umane.
  • Încredere. Ai încredere în tine și în forțele tale când știi că te poți baza pe cifrele din contabilitate.
  • Control și claritate. Având un expert contabil dedicat afacerii de partea ta, vei știi mereu situația companiei în timp real și vei avea o relație impecabilă.

Recomandările noastre

Abonează-te gratuit la Newsletter-ul Keez!

Ești antreprenor și vrei să afli primul tot ce contează pentru pentru afacerea ta?
Abonează-te și vei fi la curent cu: